Αγωνιστικό

Αγωνιστικό

Αγωνιστικό Καράτε

Το Καράτε είναι ένα ασφαλές και πρακτικό μέσο αυτοάμυνας. Μέσα από την προπόνηση βελτιώνεται η αντοχή, η ταχύτητα και ο συντονισμός της κίνησης. Οι αθλητές μας προπονούνται έτσι ώστε να μπορούν να εστιάζουν την προσοχή τους και να κατευθύνουν την ενέργεια τους με θετικό τρόπο. Επιπροσθέτως, το Καράτε διδάσκει βασικές αξίες της ζωής, όπως: ο σεβασμός, η κατάκτηση στόχων και η ιεραρχία.

Με τακτική προπόνηση οι αθλητές μας θα κερδίσουν τον αυτοέλεγχο και την αυτοεκτίμηση, αναπτύσσοντας παράλληλα μια δυνατή προσωπικότητα. Αυτό το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε τμήματα σύμφωνα με τα χρόνια εκπαίδευσης των αθλητών και το χρώμα της ζώνης. Οι έμπειροι προπονητές μας καταρτίζουν το πρόγραμμα προπόνησης σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των αθλητών μας. Σε αυτά τα τμήματα κτίζονται οι βάσεις για την αγωνιστική δραστηριότητα.

Στο Σίτο Ρίου Καράτε, σε κάθε ζώνη υπάρχει συγκεκριμένη ύλη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Οι αθλητές διδάσκονται και εξετάζονται πάνω στην ύλη αυτή, για να προαχθούν στην επόμενη ζώνη. Συγκεκριμένα, η ύλη αποτελείται από τρεις ενότητες: τα kihon, το kata και το kumite.

Kihon είναι οι βασικές τεχνικές που απαρτίζονται από τις στάσεις, τις αποκρούσεις και τα χτυπήματα τόσο με τα χέρια, όσο και με τα πόδια.

Kata είναι μία αλληλουχία από βασικές τεχνικές, προς διαφορετικές κατευθύνσεις, με φανταστικό αντίπαλο.

Kumite είναι η μάχη με πραγματικό αντίπαλο.

Παιδικά 7-12 ετών

Μαθήματα Καράτε Σίτο Ρίου – για παιδιά 7-12 ετών

Εφήβων – Ενηλίκων

Karate για Έφηβους και Ενήλικους

Αγωνιστικό

Αγωνιστικό Καράτε

Πρωινό & Βραδινό Ενηλίκων

Shito Ryu Karate η ”έξυπνη” άσκηση